TILL BOKNINGEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Simklubb

Bålsta simklubb söker simskoleansvarig
2023-10-24 12:18

Bålsta Simklubb söker 

Simskoleansvarig på 50% med möjlighet till mer.Bålsta Simklubb är en förening bestående av ca. 500 medlemmar och omfattar såväl simskola, tävlingsverksamhet och vuxengrupper. Vi har höga ambitioner att utvecklas som förening och att stärka intresset för simidrotten i Håbo kommun. 

Om tjänsten

Simskoleverksamheten med ca. 400 barn per termin är grunden i vår förening. Vi söker nu en driven och engagerad simskoleansvarig som vill hjälpa oss utveckla vår simskola och bidra till att simning blir ett långsiktigt, självklart och roligt inslag i barnens liv. Genom pedagogisk lekfullhet, beprövade metoder och egen kreativitet baserad på barnens behov förmedlar du vattenglädje och stimulerar till fortsatt utveckling inom simidrotten. Till din hjälp har du ledare i form av engagerade föräldrar och ungdomar. Precis som du entusiasmerar barnen och skapar glädje för lärande ansvarar du för att motivera övriga ledare till lärande och utveckling inom sina roller. Att kommunicera med vårdnadshavare är ett avgörande inslag i arbetet. Som simskoleansvarig är du föreningens främsta representant och ansikte utåt gentemot barn och vårdnadshavare vilket innebär att du alltid vidtar ett vänligt och professionellt förhållningssätt. Du kommunicerar i linje med detta väl i både tal och skrift.  

 

Du deltar i en kontinuerlig dialog med huvudtränaren för våra tävlingsgrupper för att tillse att vi får ett naturligt flöde av barn från simskola till tävlingsverksamhet. Vi vill inte bara att barnen ska lära sig simma: vi vill att de ska lära sig simma bra eftersom vi är övertygade om att simning blir roligast på det viset. Vi vill att barnen ska längta efter att komma till simhallen - oavsett om det är för att lära sig simma eller att faktiskt utöva simning som idrott. Det är därför viktigt att du är öppen för att arbeta i enlighet med vår filosofi avseende simteknik och applicerar denna på ett ändamålsenligt sätt inom de olika grupperna/nivåerna. Du arbetar i övrigt självständigt med såväl verksamhetsplanering som utförande samt utvärdering och rapporterar till styrelsen.

 

Som simskoleansvarig har du en väsentlig roll när det gäller föreningens utveckling och framgång. Vi ser att du är en person som vill bidra till och verka för en effektivare verksamhet med högre grad av måluppfyllelse och fler aktiva barn samt ungdomar i föreningen. Att sträva efter ständiga förbättringar - små som stora - är en självklarhet för dig. Du bidrar gärna med idéer om hur vi tillsammans kan utvecklas tillika förbättras. Även om arbetet till stor del är självständigt så är du - och betraktar dig själv som - en del av ett team. Du ser möjligheter, är lösningsorienterad och inte rädd för att uttrycka dig. Eftersom arbetet periodvis kan upplevas intensivt och stressigt är det av vikt att du har förmåga att hantera detta utan att det påverkar ditt förhållningssätt till barn och vårdnadshavare.

Övriga kvalifikationer

  • Att du är utbildad till simlärare är ett krav. Har du inte redan utbildning så tillser vi att du får genomgå en sådan (villkoren för detta diskuteras i det fall det visar sig bli aktuellt). 

 

Du har även:

  • Erfarenhet av arbete som simlärare (gärna flerårig). Det är också en fördel att själv ha bakgrund som utövare inom simidrotten.
  • Gedigen, dokumenterad, kunskap om barns fysiska och psykiska utveckling.
  • Erfarenhet av annat pedagogiskt arbete med barn.
  • Erfarenhet av och kunskap om ledarskap. 
  • Förkunskap kring föreningslivet och kring vad det innebär att arbeta i en förening. 

Anställningsform 

Tillsvidareanställning med inledande provanställning 6 månader. Deltid 50 % ca. 20 timmar/vecka vilket innefattar såväl genomförande av simlektioner som planering, uppföljning och administration.

 

Arbetstid i form av lektioner är förlagd till söndagar och måndagar under vårterminen 2024.

Det kan komma att finnas möjlighet till utökad arbetstid beroende på dina önskemål och kvalifikationer. Lön enligt överenskommelse. 

 

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. Din ansökan i form av CV och personligt brev vill vi ha per e-post till kansli@balstasim.se. Ansökningar behandlas och intervjuer sker löpande. Inför eventuell anställning ska aktuellt utdrag från belastningsregistret uppvisas.

 

Frågor om tjänsten besvaras via kansli@balstasim.se.


Nyhetsarkiv
Tack för denna termin!2024-05-06 17:06
Ny styrelse 20242024-03-28 10:03
2023-04-10 16:01
2022-12-11 21:18
2022-03-17 19:36
2022-02-24 18:13
 
Guldsponsor
Bronssponsorer