TILL BOKNINGEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Simklubb

Här finner du all aktuell information om simskolan.
Bålsta simklubb är en ideell förening.
Bålsta simklubb och Bålsta simhall är två olika saker. Simhallen drivs av kommunen och simklubben drivs av engagerade föräldrar. Allt arbete i simklubben görs ideellt och detta är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda simträning för alla åldrar och till ett så lågt pris som vi gör.

När man blir erbjuden en plats i någon av våra grupper i simskolan  kommer vi behöva hjälp av er föräldrar. Det innebär att man behöver hjälpa till under själva simundervisningen. Våra ungdomstränare med simmarbakgrund är dom som sköter träningsupplägget för gruppen. Men varje grupp behöver en "hjälpföräldrar" under terminen som kan hjälpa till i vattnet under träningarna. Man behöver inte ha simmarbakgrund eller någon idrottslig  bakgrund för att kunna hjälpa till. 
 
En sak som är värt att tänka på, när ni funderar på vilket grupp som kan vara aktuell för er simmare. När vi bedömer kompetensnivån hos en simmare, och kopplar det till simmärken, så är vi inom klubben noga med att simmaren faktiskt ska klara av alla moment för respektive märke. Det här är dels en fråga om säkerhet, men även för att vi ska kunna följa upp kvalitén och utvecklingen hos varje simmare. Det är viktigt för oss att simmarna hamnar på en nivå som är rätt för dem, så att vi kan erbjuda en rolig, utvecklande och stimulerande träning för alla simmare.
 
Simskolan är eftertraktad och vi har ofta få platser att erbjuda så förtur kommer att ges till dom vars föräldrar kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till. 
 
Har du fler frågor angående vårt föräldraengagemang för simskolan så kan du kontakta simskola@balstasim.se
 
Vad händer efter Simskolan?
När simmarna gått igenom våra olika nivåer i Simskolan erbjuder vi dem plats i vår grupp Delfinen där vi träningsmängden till att köra 2h/pass i veckan, samt att vi börjar lägga lite mer tonvikt vid simträning. teknikträning. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Guldsponsor
Bronssponsorer