Vad kostar simskolan?
Det går att läsa om här: Avgifter i simskolan
Vad innebär det att ni delar upp terminen i perioder?
Höstterminen 2022
Period 3 8 st simtillfällen på söndagar mellan 21/8 tom 16/10 Bokning sker i Maj månad
Period 4 8 st simtillfällen på söndagar mellan 23/10 tom 11/12 Bokning sker i September månad
Vårterminen 2023
Period 1 är 10 st simtillfällen på söndagar mellan 15/1 tom 19/3 Bokning sker i November
Period 2 är 8 st simtillfällen på söndagar mellan 16/4 tom 4/6 Bokning sker i Mars månad
Varför delar ni upp terminen i perioder?
För att simskoletillfällena ska bli mer sammanhängande, det ger en mer konternuerlig träning för barnen. Det blir endast upphåll 1 gång i perioden istället för flera som det varit tidigare. Det ger oss möjligheten också att ta in nya barn mitt i terminen. Då slipper många barn vänta 6-8 månader innan dom kan få en plats. Nu kommer vi kunna erbjuda en plats snabbare. Detta kommer även öppna upp möjligheten att flytta upp barn snabbare som utvecklas fort.
Varför står det två olika tider på fakturan eller i appen?
För vi räknar 10 min innan för ombyte o samling och 10 min efter för att avsluta passet. Så passet är 60 min men bassängentiden är 40 min
Måste barnen duscha innan simträningen?
Alla barn ska duscha och tvätta sig utan badkläder innan man går in i simhallen.
Det är hemmtävling en helg och simskolan har ett upphåll, får vi ersättning för det?
Nej! När vi har en hemmatävling, har den helgen aldrig varit planerad för simskola. Utan simskolan får alltid sina antal planerad tillfällen per period eller termin ändå.
Vad krävs av mig som förälder?
Bålsta simklubb är en idell föreningen och drivs av engagerade föräldrar. Det är ett måste för att vår förening ska fungera. I grupperna baddarna tom pingvinerna behövs det alltid vuxna "hjälptränare för att grupperna ska kunna geomföras.
I grupperna fisken och uppåt måste alla familjer engagera sig med att hjälpa till vid två tillfälen per terminen. Vi behöver hjälp med avslutningar, knattetävlingar märkesutdelning mm. IVill eller kan man inte engagera sig så får man möjlighet att "köpa sig fri" från engagemang
Du kan läsa mer om vår föräldrapolicy här.
Varför aviserar ni fakturaran så tidigt som på vårterminen för höstrerminen och tvärtom?
Vi har ett högt tryck på vår simskola och våra träningsgrupper. För att vi ska i god tid veta hur många platser vi har att erbjuda till nästa period/ termin så behöver vi göra detta i god tid. Detta ger möjligheten till fler barn att få en plats i vår simklubb.
Hur vet jag om jag fått en plats till mitt barn?
Vi kontaktar dig via mejl när det finns en ledig plats i aktuell grupp.
Hur anmäler jag mitt barn?
Du ställer ditt barn i vår kölista som du finns här: Till kölistan
Vad behöver mitt barn för grejer för att kunna delta i simundervisningen?
Simning är ingen materialsport! Ditt barn behöver badkläder och en handduk.
Bra är dessutom om barnet har håret uppsatt så inte håret hänger i ögonen och att att barnet ätit lite innan lektionen så det orkar med undervisningen.
Simglasögon använder vi generellt inte i Simskolan. Det är viktigt att barnen lär sig att simma och dyka utan glasögon eftersom det ger en större säkerhet och trygghet om olyckan är framme. T.ex. du hinner inte hämta simglasögon om du skall livrädda någon.
I hajarna är det frivilligt om barnen använder simglasögon eller inte eftersom barnen har huvudet i vattnet längre perioder och eftersom kloret då kan komma att svida en del i ögonen. Men det är då viktigt att glasögonen verkligen sitter bra och att barnen om ledarna ber om det alltid tar av sig simglasögonen utan protester.
Barnen skall alltid på anmodan från simlärarna ta av sig simglasögonen under lektionstid, då det är en säkerhet att kunna simma utan simglasögon och då det är väldigt viktigt att träna på att ha huvudet under vattnet och kunna titta under vattnet utan simglasögon.
Vad ingår i minisim-, simskoleavgiften?
Att lära sig simma är ofta kostsamt för en familj, särskillt om man har många barn. Bålsta simklubb är en ideell förening och vi jobbar hela tiden med att försöka hålla nere kostnaderna. Trots detta kostar simundervisning alltså pengar. Så vad går då pengarna framförallt till?
- Ditt barn får lärarledda lektioner av utbildade ledare. Ledarna får både internutbildning (av pedagogiskt utbildade ledare med mycket lång erfarenhet av simundervisning både inom Bålsta simklubb och andra klubbar) och externutbildningar (via Svenska Simförbundet).
- Bålsta simklubb betalar hyra till kommunen för att att kunna bedriva sin verksamhet i simhallen.
Det finns platser i Badden blå 1 och i Baddaren blå 2. Vad betyder siffrorna bakom gruppnamnet?
Det är ingen skillnad inom samma gruppnivå, siffran är enbart för att vi skall kunna skilja grupperna åt.
Vilken grupp/nivå skall jag välja?
Det är ganska vanligt att föräldrar bedömer sina barn mer simkunniga än simlärarna gör, detta beror på att vi ser små och stora detaljer som kan vara avgörande för framtida simutveckling som en oerfaren inte ser lika lätt. Alla barn är olika och behöver olika lång tid på sig att lära sig olika saker. Därför är det inte självklart att man flyttar upp en grupp efter varje period eller termin. Därför får alla barn som går i vår simskolan en bedömning av våra simtränare och den bedömningen går att se i medlemsappen under utmärkelser. Där kan ni även se om tränaren bedömmer om barnet är redo för att flyttas upp till nästa grupp.