Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bålsta Simklubb

Välkommen!
Kul att du hittade hit till oss i Bålsta Simklubb!
Vi är ett glatt gäng som älskar att simma, och vi försöker ha en bred verksamhet med allt från nybörjare i Baddargrupperna, till tävlingssatsande ungdomar och Masters-grupp.

På vår hemsida har du möjlighet att läsa lite mer om klubben och hur vår organisation fungerar. Dessutom kan du hitta beskrivningar av hur vår omtyckta Simskola är uppbyggd, med gruppindelningar och mål.

Är du sugen på att börja simma är du välkommen att klicka vidare till Börja simma med oss »


Höstschema 2020
2020-06-19 14:55


KONTAKTER    
Malin Persson Simskoleansvarig simskola@balstasim.se
Lena Veszeli Ordförande ordforande@balstasim.se
Information om Corona Covid-19
2020-03-13 07:54
Med anledning av viruset covid-19 vill Bålsta Simklubb styrelse informera samtliga medlemmar om följande.

Bålsta Simklubben agerar efter Håbo Kommun och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi uppmanar våra medlemmar att hålla sig uppdaterade kring informationen som ges ut från myndigheterna och kommunen då Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och mycket hög risk för smittspridning i Sverige.


Håbo kommuns informationssida: https://www.habo.se/kommun-och-politik/sakerhet-och-kris/information-om-coronaviruset.html


Folkhälsomyndigheten har gett restriktioner kring bla sammankomster med större antal än 500 deltagare. Vår lilla klubb går inte under dessa restriktioner men vi kan ändå ställa in simskolan som en del i en försiktighetsåtgärd.

Huvuddelen av tränarna och barnen som är verksamma i Bålsta Simklubb tillhör inte riskgrupperna, men kanske känner någon som är. Dvs det finns risk för att föra smittan vidare till de som är riskpatienter ex gamla eller människor med bakomliggande sjukdomar.

Bålsta simklubb följer kontinuerligt informationen på Folkhälsomyndighetens hemsida och med anledning av Coronaviruset har Bålsta simklubb beslutat att ställa in simskolan nu på söndag 15/3. Alla grupper Baddare, pingviner, fiskar, hajar och teknikgrupper. Detta är en försiktighetsåtgärd och vi fortsätter att följa läget för kommande veckor.

Håll koll via mejl, vår Facebook sida och på Bålsta simklubbs hemsida. Genom att ställa in träningen tar vi en del av samhällsansvar. Vi alla är med och bidrar till att viruset inte sprider sig vidare. Vi tar detta beslut då vi tror att det är bäst för alla våra medlemmar samt för samhället i stort.

Styrelsen i Bålsta simklubb

Utbildningsdag
2020-02-04 20:27
Tränarna övar på andningsövningar
Alla tränare i BSK bjöds in till utbildningsdag.
Under denna endagsutbildning fick tränarna inspiration till nya spännande övningar som de kan använda sig av i simskolan. Att utbilda sig kontinuerligt tycker BSK är viktigt för att hålla tränarna uppdaterade med de senaste rönen, därför bjuder BSK alla tränare på utbildning i SISUs och svenska simförbundet regi.

Denna endagsutbildning med bl.a. simclinic hade vi Erika Meeker från svenska simförbundet som utbildare. 
 

Livräddningsutbildning och HLR i BSK
2020-02-01 11:59
I Bålsta Simklubb är alla tränare, ungdomstränare och hjälptränare utbildade i hjärt-lungräddning (HLR) och livräddning. Kursen och kunskaperna ska repeteras vart 3:e år. All utbildning bedrivs av Malins HLR- och sjukvårds utbildningar som skräddarsyr sjukvårdsutbildningar till bla föreningar. Den 11-12/1 var senaste tillfället som kursen bjöds.

Alla som bedriver träning i BSKs regi får dessutom information i hur simhallen evakueras.  
Klubbmästare och mästarinnor 2019
2020-01-24 10:00

I samband med Klubbmästerskapet brukar vi kora Klubbmästarinnor och Klubbmästare. I december missade vi tyvärr den biten i anslutning till själva KM, men vi har i efterhand räknat ihop poängen och kan nu gratulera 2019 års Klubbmästare och mästarinnor.

 

Sättet som vi räknar ihop poängen är att vi följer den internationella standarden med ”FINA-poäng”. Det är alltså samma typ av poäng som Sarah Sjöström och kompani tävlar om. Poängen är baserad på vilken tid man simmar på i en viss gren. Det innebär att man samlar poäng oavsett vilken plats man hamnar på. 


I klubbmästerskapet har vi valt att gå på poängen i de 4 huvudgrenarna för respektive simsätt. Det innebär att ju fler grenar man är med i av dessa, desto mer poäng samlar man ihop. Man behöver med andra ord inte vinna någon specifik gren för att ta hem klubbmästerskapet, utan här premieras istället deltagande i så många grenar som möjligt, och att man lyckas bra med sina tider.

 

Vi har gått på våra klassindelningar, dvs det blir en klubbmästare i varje klass; Flickor (10 år och yngre), Pojkar (10 år och yngre), Damer (11-25) och Herrar (11-25). 

I Masterklassen (26-99) och Tomteloppet (100-uppåt) tävlar man istället om äran!

 

Med det sagt, så vill vi gratulera 2019 års Klubbmästare och Klubbmästarinnor, som nu har fått sina pokaler!

Applåder och busvisslingar till:

Klubbmästarinna Flickor:   Aprilia Sjöberg

Klubbmästare Pojkar:         Edvard Lindeman

Klubbmästarinna Damer:   Emily Sandberg

Klubbmästare Herrar:         Marcus ArdaniusNyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Guldsponsor
Silversponsorer