Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bålsta Simklubb

Välkommen!
Kul att du hittade hit till oss i Bålsta Simklubb!
Vi är ett glatt gäng som älskar att simma, och vi försöker ha en bred verksamhet med allt från nybörjare i Baddargrupperna, till tävlingssatsande ungdomar och Masters-grupp.

På vår hemsida har du möjlighet att läsa lite mer om klubben och hur vår organisation fungerar. Dessutom kan du hitta beskrivningar av hur vår omtyckta Simskola är uppbyggd, med gruppindelningar och mål.

Är du sugen på att börja simma är du välkommen att klicka vidare till Börja simma med oss »


Klubbmästare och mästarinnor 2019
2020-01-24 10:00

I samband med Klubbmästerskapet brukar vi kora Klubbmästarinnor och Klubbmästare. I december missade vi tyvärr den biten i anslutning till själva KM, men vi har i efterhand räknat ihop poängen och kan nu gratulera 2019 års Klubbmästare och mästarinnor.

 

Sättet som vi räknar ihop poängen är att vi följer den internationella standarden med ”FINA-poäng”. Det är alltså samma typ av poäng som Sarah Sjöström och kompani tävlar om. Poängen är baserad på vilken tid man simmar på i en viss gren. Det innebär att man samlar poäng oavsett vilken plats man hamnar på. 


I klubbmästerskapet har vi valt att gå på poängen i de 4 huvudgrenarna för respektive simsätt. Det innebär att ju fler grenar man är med i av dessa, desto mer poäng samlar man ihop. Man behöver med andra ord inte vinna någon specifik gren för att ta hem klubbmästerskapet, utan här premieras istället deltagande i så många grenar som möjligt, och att man lyckas bra med sina tider.

 

Vi har gått på våra klassindelningar, dvs det blir en klubbmästare i varje klass; Flickor (10 år och yngre), Pojkar (10 år och yngre), Damer (11-25) och Herrar (11-25). 

I Masterklassen (26-99) och Tomteloppet (100-uppåt) tävlar man istället om äran!

 

Med det sagt, så vill vi gratulera 2019 års Klubbmästare och Klubbmästarinnor, som nu har fått sina pokaler!

Applåder och busvisslingar till:

Klubbmästarinna Flickor:   Aprilia Sjöberg

Klubbmästare Pojkar:         Edvard Lindeman

Klubbmästarinna Damer:   Emily Sandberg

Klubbmästare Herrar:         Marcus ArdaniusSimskolan har startat!
2020-01-19 13:00

Idag sparkade vi igång vårterminen på riktigt. Hela Simskolan och Teknikgrupperna drog igång med full fart, tävlingsgrupperna har redan kört någon vecka. Varje söndag kommer närmare 200 inskrivna simmare köra på i sina grupper, coachade av 50 st Tränare, Ungdomstränare och Hjälptränare.


Till vårterminen har vi fått in flera nya i våra tränargrupper och föräldragrupper, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet. Stort tack till alla som ställer upp i olika roller i klubben!


Det nya söndagsschemat verkar funka bra, men det är alltid lite pirrigt att dra igång på nytt igen och se så att alla planerade aktiviteter trillar på plats, eller kanske behöver justeras lite.


Idag fanns det även möjlighet att beställa klubbkläder, så det var även drag i entrén.


Kom ihåg att ladda ner MedlemsAppen så du har koll på när det är träning nästa gång. Vi har valt att inte skicka ut ”kallelser” via SportAdmin till vanliga träningar, utan vanlig träning finns listad i kalendern (i appen och på Hemsidan).


Mail och Utskick från klubben kan ni också hitta i MedlemsAppen.


På bilden är det 5 glada simmare i gruppen Teknik Bas som precis avslutat säsongens första pass. Det går väl inte att ta miste på att det är väldigt Roligt att simma!
Inbjudan till funktionärsutbildning
2020-01-16 09:00

Bålsta Simklubb ordnar utbildning för dig som vill bli tävlingsfunktionär i simning

 Plats:  BCJF/Bålsta simhall 
 Tid:  Tillfälle 1 - lördagen 8 februari kl. 09:00-16.00
   Tillfälle 2 - lördagen 21 mars kl. 09:00-16.00

OBS! Välj 1 av de 2 tillfällena. Kursen består av 1 undervisningstillfälle, och sedan praktik. 

Kostnad: Bålsta simklubb står för kostnaden för medlemmar. För övriga deltagare gäller självkostnad 250 kr/deltagare – fika och lunch ingår 

Kursledare: David Ardanius 

Anmälan: senast 24:e januari tillfälle 1, samt 7:e mars tillfälle 2
Anmälan skickas till david.ardanius@balstasim.se 
Ange, e-postadress, telefonnummer och anmälande klubb. Glöm inte att meddela även ev. allergier. Medlemmar i Bålsta SK bör också anmäla när man vill göra sin praktik. Om inget anges får man ombesörja praktikplats själv. 

Varför ska du gå funktionärsutbildningen? 
 • Med en funktionärsutbildning får man större inblick i barnens/ungdomarnas simintresse och förstår vad simteknik, diskningar och resultat innebär 
 • För att anordna tävlingar behöver klubben ha funktionärer 
 • Tävlingar är en viktig inkomstkälla för klubben och det är ett gemensamt ansvar att få tävlingarna att fungera 
 • Om vi blir tillräckligt många tävlingsfunktionärer så kan man dela på ansvaret 
 • Det är ingen speciellt svår eller betungande uppgift att vara tävlingsfunktionär, men det krävs en utbildning 
Din klubb bjuder på kurskostnad – du bjuder på din tid

För att bli godkänd måste man gå denna utbildning, följt av två praktikpass (en tävling = 2 pass). Bålsta SK erbjuder praktik för medlemmar (övriga i mån av plats) vid Bålsta Swim Cup söndagen den 16:e februari alternativt Sparbankscupen söndagen den 29:e mars.

Varmt Välkomna önskar Bålsta Simklubb
Kick-off för Tränarna
2020-01-13 12:44

I helgen som var hade vi en KickOff för alla tränare inför Vårterminen 2020. 40-talet ledare var med på olika aktiviteter. Bland annat genomförde vi HLR- och Livräddningsutbildningar, med full action i Simhallen. Sedan körde vi även ett teoripass så att alla tränare ska ha koll på vad som händer i vår, och hur de ska arbeta i båda Simhallen och LedarAppen. En rolig och peppande helg! Nu är vi laddade inför när terminen som rullar igång på riktigt på söndagen den 19:e januari.


Nya hemsidan är här!
2020-01-07 19:30
I samband med att vi byter ut hela vårt system för medlemsadministration till SportAdmin, så byter vi även ut vår gamla hemsida. Den nya hemsidan kommer att vidareutvecklas under våren. Det primära syftet är att vi ska få till en bra kommunikation med våra medlemmar, och koppla ihop Medlemsadministrationen med de nya apparna; MedlemsAppen och LedarAppen. 

På hemsidan kommer vi till att börja med:
 • Publicera hela tränings- och aktivitetskalendern
 • Beskriva klubbens värdegrund
 • Informera om avgifter och villkor
 • Beskriva upplägg och mål på våra olika grupper
 • Ge möjlighet att komma åt vårt Bokningssystem
 • m.m.

Har du frågor om hemsidan är du välkommen att kontakta vår webmaster@balstasim.se


Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Guldsponsorer
Silversponsorer