Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bålsta Simklubb

Välkommen!
Kul att du hittade hit till oss i Bålsta Simklubb!
Vi är ett glatt gäng som älskar att simma, och vi försöker ha en bred verksamhet med allt från nybörjare i Baddargrupperna, till tävlingssatsande ungdomar och Masters-grupp.

På vår hemsida har du möjlighet att läsa lite mer om klubben och hur vår organisation fungerar. Dessutom kan du hitta beskrivningar av hur vår omtyckta Simskola är uppbyggd, med gruppindelningar och mål.

Är du sugen på att börja simma är du välkommen att klicka vidare till Börja simma med oss »


Sparbankscupen 29/3 är inställd!
2020-03-17 11:05

Vår kommande hemmatävling som skulle gått av stapeln den 29/3 är inställd pg av det rådande läget med Covid-19. Alla ni som har utbildat er under våren till funktionär, distriktare eller wingrodan och skulle gjort en praktik inom 6 månader kommer att få dispens. Simförbundet har gett dispens till vår nästa hemmatävling Åberg museum cup som är planerad till den 20september.


Simundervisning inställd till och med 19/4
2020-03-16 19:52
Simundervisning inställd till och med 19/4
Simundervisningen är fortsatt inställd för alla grupper Baddare, pingviner, fiskar, hajar och Teknikgrupper till och med den 19/4.
Svenska Simförbundet får många frågor som rör hur föreningarnas verksamhet ska bedrivas framöver med tanke på Corona/Corvid-19. Nationellt har de flesta tävlingar i närtid ställts in. Vad gäller träning och annan verksamhet så förhåller Svenska Simförbundets sig till de riktlinjer och direktiv som Folkhälsomyndigheten och regeringen ger. Vi i Bålsta Simklubb förhåller oss i vår tur till de instruktioner och riktlinjer vi får från förbundet på nationell nivå.
Folkhälsomyndigheten har beslutat att evenemang med över 500 deltagare ska ställas in men har även kommit med rekommendationer för andra sorters evenemang. Generellt rekommenderas att träningar och aktiviteter med 10–20 deltagare rekommenderas att fortsätta som normalt eftersom bedömningen är att nyttan är högre än den eventuella risken. Exempel på sådan idrottsutövning är fotbollsträningar, mindre bordtennisklubbar och liknande.
Vi har gått igenom siffrorna och en vanlig söndag är vi ungefär 250 personer som passerar simhallen under några timmars tid när vi räknar in deltagare, tränare och föräldrar. Detta gör att vi svårligen kan räknas in i kategorin av evenemang med begränsat antal deltagare. Även om vi inte når upp till den absoluta gränsen 500 deltagare så har vi i styrelsen valt att tolka riktlinjerna utifrån perspektivet att ta det säkra före det osäkra och därmed har vi beslutat att pausa simundervisningen tillsvidare. Detta inkluderar även Sparbankscupen 2020 som skulle ha gått av stapeln i slutet av månaden.
Nuvarande beslut sträcker sig till och med den 19 april och vi hoppas kunna ut med mer information i god tid innan dess rörande återstoden av terminen. Vi tycker såklart att det är tråkigt att behöva vidta denna åtgärd och hoppas att ni har överseende med att detta ligger utanför vår kontroll. Men vi hoppas att ni har förståelse för varför vi fattat detta beslut.
Vi kommer inte ha möjligheten att förlänga vårterminen pg av förlorade träningstillfällen, då det är många andra faktorer som påverkar vår verksamhet. Vi kan inte lova något men kommer att se över möjligheten att kompensera med fler träningstillfällen till hösten.
” För mer information se följande två länkar”
Information om Corona Covid-19
2020-03-13 07:54
Med anledning av viruset covid-19 vill Bålsta Simklubb styrelse informera samtliga medlemmar om följande.

Bålsta Simklubben agerar efter Håbo Kommun och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi uppmanar våra medlemmar att hålla sig uppdaterade kring informationen som ges ut från myndigheterna och kommunen då Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och mycket hög risk för smittspridning i Sverige.


Håbo kommuns informationssida: https://www.habo.se/kommun-och-politik/sakerhet-och-kris/information-om-coronaviruset.html


Folkhälsomyndigheten har gett restriktioner kring bla sammankomster med större antal än 500 deltagare. Vår lilla klubb går inte under dessa restriktioner men vi kan ändå ställa in simskolan som en del i en försiktighetsåtgärd.

Huvuddelen av tränarna och barnen som är verksamma i Bålsta Simklubb tillhör inte riskgrupperna, men kanske känner någon som är. Dvs det finns risk för att föra smittan vidare till de som är riskpatienter ex gamla eller människor med bakomliggande sjukdomar.

Bålsta simklubb följer kontinuerligt informationen på Folkhälsomyndighetens hemsida och med anledning av Coronaviruset har Bålsta simklubb beslutat att ställa in simskolan nu på söndag 15/3. Alla grupper Baddare, pingviner, fiskar, hajar och teknikgrupper. Detta är en försiktighetsåtgärd och vi fortsätter att följa läget för kommande veckor.

Håll koll via mejl, vår Facebook sida och på Bålsta simklubbs hemsida. Genom att ställa in träningen tar vi en del av samhällsansvar. Vi alla är med och bidrar till att viruset inte sprider sig vidare. Vi tar detta beslut då vi tror att det är bäst för alla våra medlemmar samt för samhället i stort.

Styrelsen i Bålsta simklubb

Vill ditt barn börja i simskola?
2020-02-04 20:46
Nu finns ett fåtal platser kvar i Baddaren, Pingvinen och Fisken. Klicka på "börja simma med oss" och följ sedan instruktionerna.

Hoppas vi ses!! 
Utbildningsdag
2020-02-04 20:27
Tränarna övar på andningsövningar
Alla tränare i BSK bjöds in till utbildningsdag.
Under denna endagsutbildning fick tränarna inspiration till nya spännande övningar som de kan använda sig av i simskolan. Att utbilda sig kontinuerligt tycker BSK är viktigt för att hålla tränarna uppdaterade med de senaste rönen, därför bjuder BSK alla tränare på utbildning i SISUs och svenska simförbundet regi.

Denna endagsutbildning med bl.a. simclinic hade vi Erika Meeker från svenska simförbundet som utbildare. 
 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Guldsponsor
Silversponsorer