Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bålsta Simklubb

Simundervisning inställd till och med 19/4
2020-03-16 19:52
Simundervisning inställd till och med 19/4
Simundervisningen är fortsatt inställd för alla grupper Baddare, pingviner, fiskar, hajar och Teknikgrupper till och med den 19/4.
Svenska Simförbundet får många frågor som rör hur föreningarnas verksamhet ska bedrivas framöver med tanke på Corona/Corvid-19. Nationellt har de flesta tävlingar i närtid ställts in. Vad gäller träning och annan verksamhet så förhåller Svenska Simförbundets sig till de riktlinjer och direktiv som Folkhälsomyndigheten och regeringen ger. Vi i Bålsta Simklubb förhåller oss i vår tur till de instruktioner och riktlinjer vi får från förbundet på nationell nivå.
Folkhälsomyndigheten har beslutat att evenemang med över 500 deltagare ska ställas in men har även kommit med rekommendationer för andra sorters evenemang. Generellt rekommenderas att träningar och aktiviteter med 10–20 deltagare rekommenderas att fortsätta som normalt eftersom bedömningen är att nyttan är högre än den eventuella risken. Exempel på sådan idrottsutövning är fotbollsträningar, mindre bordtennisklubbar och liknande.
Vi har gått igenom siffrorna och en vanlig söndag är vi ungefär 250 personer som passerar simhallen under några timmars tid när vi räknar in deltagare, tränare och föräldrar. Detta gör att vi svårligen kan räknas in i kategorin av evenemang med begränsat antal deltagare. Även om vi inte når upp till den absoluta gränsen 500 deltagare så har vi i styrelsen valt att tolka riktlinjerna utifrån perspektivet att ta det säkra före det osäkra och därmed har vi beslutat att pausa simundervisningen tillsvidare. Detta inkluderar även Sparbankscupen 2020 som skulle ha gått av stapeln i slutet av månaden.
Nuvarande beslut sträcker sig till och med den 19 april och vi hoppas kunna ut med mer information i god tid innan dess rörande återstoden av terminen. Vi tycker såklart att det är tråkigt att behöva vidta denna åtgärd och hoppas att ni har överseende med att detta ligger utanför vår kontroll. Men vi hoppas att ni har förståelse för varför vi fattat detta beslut.
Vi kommer inte ha möjligheten att förlänga vårterminen pg av förlorade träningstillfällen, då det är många andra faktorer som påverkar vår verksamhet. Vi kan inte lova något men kommer att se över möjligheten att kompensera med fler träningstillfällen till hösten.
” För mer information se följande två länkar”
 
Guldsponsor
Silversponsorer