Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bålsta Simklubb

Klubbmästare och mästarinnor 2019
2020-01-24 10:00

I samband med Klubbmästerskapet brukar vi kora Klubbmästarinnor och Klubbmästare. I december missade vi tyvärr den biten i anslutning till själva KM, men vi har i efterhand räknat ihop poängen och kan nu gratulera 2019 års Klubbmästare och mästarinnor.

 

Sättet som vi räknar ihop poängen är att vi följer den internationella standarden med ”FINA-poäng”. Det är alltså samma typ av poäng som Sarah Sjöström och kompani tävlar om. Poängen är baserad på vilken tid man simmar på i en viss gren. Det innebär att man samlar poäng oavsett vilken plats man hamnar på. 


I klubbmästerskapet har vi valt att gå på poängen i de 4 huvudgrenarna för respektive simsätt. Det innebär att ju fler grenar man är med i av dessa, desto mer poäng samlar man ihop. Man behöver med andra ord inte vinna någon specifik gren för att ta hem klubbmästerskapet, utan här premieras istället deltagande i så många grenar som möjligt, och att man lyckas bra med sina tider.

 

Vi har gått på våra klassindelningar, dvs det blir en klubbmästare i varje klass; Flickor (10 år och yngre), Pojkar (10 år och yngre), Damer (11-25) och Herrar (11-25). 

I Masterklassen (26-99) och Tomteloppet (100-uppåt) tävlar man istället om äran!

 

Med det sagt, så vill vi gratulera 2019 års Klubbmästare och Klubbmästarinnor, som nu har fått sina pokaler!

Applåder och busvisslingar till:

Klubbmästarinna Flickor:   Aprilia Sjöberg

Klubbmästare Pojkar:         Edvard Lindeman

Klubbmästarinna Damer:   Emily Sandberg

Klubbmästare Herrar:         Marcus Ardanius 
Guldsponsor
Silversponsorer