TILL BOKNINGEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Simklubb

Välkommen till sköldpaddan
Barnen ska fylla 5 år den termin som de börjar i simskolan. Barnen bör klara av att vara i vattnet tillsammans med gruppen, och ta del av undervisningen utan att föräldrar är med i vattnet. Barnen simmar på 90cm i vattendjup. 
 
Målsättningen för denna grupp är att deltagarna ska bygga upp en grundläggande vattenvana genom att klara av följande mål.
 

Förkunskaper:  Nivå Baddaren och kan hoppa från kant på grunt vatten utan assistans. Viktigt att du vågar glida med hela ansiktet ner i vattnet (lång nacke) "baddarenmärket". Du är vattenvan utan flythjälpmedel.

 

Inriktning: Du lär Dig flyta för egen hand och göra en rotation från rygg till mage utan att röra botten. Du övar crawl- och ryggbenspark på olika sätt med och utan platta (handstöd), samt övar bröstbentagen från land.

 

Märken som kan tas är:

Sköldpaddan Märkestagaren skall flyta i ryggläge 5 sekunder utan hjälpmedel och göra en rotation till magläge, utan att röra botten

 
Samtliga prov ska klaras utan simglasögon.
 

(OBS! Även om barnet klarar märket är det inte säkert att de klarar nivån för att gå vidare)

 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Guldsponsor
Bronssponsorer