TILL BOKNINGEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Simklubb

2023-06-05 18:41

Vad är Utmanaren?

Det ska vara roligt att tävla! Utmanaren är tävlingen där alla tävlar mot sig själva och sina egna tider. Konceptet är framtaget av Svensk Simidrott, och ska verka för att vara ett verktyg för föreningar att arrangera inspirerande, motiverande och lekfulla tävlingstillfällen för nybörjare.

 

Kanske är Utmanaren det första tävlingsmomentet deltagaren kommer i kontakt med, därför kan det vara viktigt att på ett lekfullt sätt introducera tävlingsmomenten för deltagaren för att på så sätt bygga upp självförtroende och lust till fortsatta tävlingsmoment.

 

Utmanaren genomförs i föreningsregi som en intern klubbtävling. Den riktar sig till nybörjare och även simmare som vill klara röda utmanaren Syftet är att öva på att tävla i simning. Även mer vana simmare har möjlighet att delta i Utmanaren med syfte att utveckla sig tävlingstekniskt- och taktiskt. Genom att mer vana simmarna deltar får även de yngre simmarna en chans att se och lära från de äldre. Utmanaren arrangeras en gång per termin from hösten 2023.

 

Regler

Simmare får deltaga i max tre grenar. Endast en start per simsätt. Simmare får inte deltaga i grenar där denne tidigare klarat guld tiden. 

 

Resultat från andra simtävlingar än Utmanaren kan räknas med. 

 

Stipulationstider

Tävlingen är indelad i tre nivåer, gröna utmanaren, gula utmanaren samt röda utmanaren. På gröna utmanaren så tillämpas inga regelverk och ingen deltagare kan bli diskad. Däremot kan tränaren med fördel gå igenom med simmaren efteråt om det är något simmaren behöver öva på framöver. På gula och röda utmanaren tillämpas ett enklare regelverk där du endast kan diskas på uppenbara felaktigheter så som tjuvstart, fel simsätt eller inte vidrört väggen vid vändning. Till varje nivå finns det utmanarmedaljer. 

 

Alla deltagare tävlar mot sig själva och sina egna tider. För varje distans finns det utsatta stipulationstider i nivåerna brons, silver och guld.

  • I nivån gröna utmanaren erhåller deltagaren en grön medalj när 4st stipulationstider i guld har uppnåtts.
  • I nivån gula utmanaren erhålls den gula medaljen när 4st stipulationstider i guld samt två i brons har uppnåtts.
  • I den röda utmanaren erhålls en röd medalj när 5st stipulationstider i guld har uppnåtts. 

Stipulationstider för Utmanaren 2.0  


Nyhetsarkiv
2023-06-05 18:41
 
Guldsponsor
Bronssponsorer