SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Simklubb

Föräldrapolicy i Bålsta Simklubb
Bålsta simklubb är en ideell förening. Bålsta simklubb och Bålsta simhall är två olika saker. Simhallen drivs av kommunen och simklubben av engagerade föräldrar.
 
I Bålsta simklubb har vi krav på föräldraengagemang från grupperna Hajen och uppåt. Föräldrar till barn i dessa grupper behöver engagera sig för att vi ska kunna ha en fungerande simklubb. I detta ingår att bemanna någon av våra arbetsgrupper. 
 
Allt arbete i simklubben görs ideellt och detta är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda simträning för alla åldrar och till ett så lågt pris som vi gör. När man blir erbjuden en plats i någon av våra grupper Hajen, Teknikgrupper eller en Tävlingsgrupp så kommer vi automatiskt fördela dig in i en arbetsgrupp. 
 
BSK har 4 arbetsgrupper
  • Tävlingsgruppen                                                        Ansvarig  Stefan Brunosson  kansli@balstasim.se
  • Styrelseengagemangsgruppen                               Ansvarig: Lena Veszeli  ordforande@balstasim.se                   
  • Tränare/hjälptränare i simskoleverksamheten.   Ansvarig: Malin Persson simskola@balstasim.se
  • Föräldragruppen                                                 Ansvarig: Nathalie Barthelsson  foraldragruppen@balstasim.se
Simmar ditt barn i Hajen.
Har ditt barn blivit erbjuden en plats i Hajen då kommer du automatiskt bli ingå i föräldragruppen. Föräldragruppen innebär att man behöver hjälpa till med simskolestarter och avslutningar samt att man får hjälpa till att stå i vår Cafeteria under våra hemmatävlingar. 
Man behöver inte ha simmarbakgrund för att kunna engagera sig eller tillhöra en grupp i BSK. Vi hjälps åt och finns till hands om någon är ny och behöver hjälp med något. Varje grupp kommer ha en mentor eller en kontaktperson som man kan fråga och be om hjälp. Finns det något du känner att just du skulle kunna hjälpa till med så tveka inte höra av dig till någon av våra ansvariga.
 
Föräldrar med barn simmandes i Teknikgrupp eller tävlingsgrupp.
I BSK är det obligatoriskt att en förälder per familj som har ett barn simmandes i Teknik- eller Tävlingsgrupp måste gå funktionärsutbildning som klubben anordnar. Den föräldern måste även delta som funktionär på alla BSK:s hemmatävlingar som arrangeras under året.
Detta gäller även om ditt barn ännu inte börjat tävla. Engagerar man sig övrigt i klubben räcker det med att hjälpa till vid fyra av BSK´s hemmatävlingar. Funktionärsutbildningen kommer att anordnas vid några tillfällen under terminen, vi kontaktar dig när det finns en aktuell utbildning.
 
 
 
 
From HT 2020 kommer BSK erbjuda dom föräldrar som inte vill engagera sig en möjlighet att "köpa sig fri" Med det innebär att man får betala för sitt barns startavgifter vid varje tävling. Den avgiften står BSK för om man som föräldrar engagerar sig som funktionär. 
Sen betalar man en övrig avgift på 1000:- per termin/ barn om man inte vill eller har möjlighet att ställa upp som funktionär på någon utav Bålsta simklubbs hemmatävlingar. Det gör man oavsett om ditt barn har börjat tävla eller inte. 
Den avgiften grundar föreningen på att det kostar BSK mycket pengar när vi måste hyra in personal för att kunna genomföra våra hemmatävlingar eller köpa in personal för adminstrativa tjänster.
 
 
Har du frågor och funderingar om vår föräldrapolicy är du välkommen att kontakta vår ordforande@balstasim.se
 
 
Guldsponsor
Silversponsorer