Hoppa till sidans innehåll

Om BSK


Bålsta Simklubb har som målsättning att etablera klubben inom kommunen för en aktiv simkunskap hos invånaren. I detta ingår givetvis en bred satsning på ungdomssidan för att locka så många som möjligt till simidrotten. Samt att försöka bibehålla ungdomar upp i tonåren för en vidare aktiv fritid.

 

Bålsta Simklubb bekostar sin verksamhet genom avgifter från sina medlemmar och simmare men också genom att bedriva tävlingsverksamhet och genom sponsring. En återkommande aktivitet är att vid kommunens evenemang sälja sockervadd. Våra tränare och funktionärer arbetar utan ersättning och därför är klubben beroende av att föräldrar hjälper till i verksamheten på något sätt.

 

De största kostnaderna klubben har idag är läger, tävlingskostnader, hyra av bassäng samt vidareutbildning av tränare och funktionärer.

 

Bakgrund

Bålsta Simklubb bildades 1977 av Birger Lindahl, en gång aktiv elitidrottsman med svenska mästerskap både inom rodd och polisiär femkamp.

 

Bålsta ligger vid Mälaren mellan Enköping och Stockholm och tillhör Håbo kommun i Uppland. Samhället har vuxit från ca 5 000 invånare på 1970-talet till omkring 19 000 idag. En stor del av kommunens invånare ägnar sin fritid år aktiviteter som befrämjar ungdomens utveckling. Idrotten har alltid haft en central roll i Bålsta och fr.o.m. 1977 då samhället fick sin simhall har simningen varit en av de ledande sporterna i området.

 

Ett viktigt inslag i klubben har redan från början varit att bedriva en verksamhet med inriktning på ett tävlingsblock och ett utbildningsblock. Simklubben har under de år som gått fostrat många goda simmare och haft framgångar tävlingsmässigt. 

Uppdaterad: 03 NOV 2015 22:42 Skribent: Teresa Frykman

Guldsponsorer

Ica Kvantum Bålsta

sparbanken

Silversponsorer

 

 

 

Logga HåboBuss

rh

åbergs

handelsbanken.png

Aronslogosvart1rad

gyproc

 

bktv

Vill du också synas och samtidigt sponsra våra ungdomar?

Maila: This is a mailto link

Postadress:
Bålsta SK - Simidrott
Box 217
74625 Bålsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info